< Usability
Blog >
Gebruiksvriendelijkheid is conversie
Martin Broekhuis

Elke keer als ik op hun website kom denk ik: Wow, hun service moet wel erg goed zijn. Webwinkel van het jaar 123inkt.nl heeft één van de meest chaotische websites die ik ken. En toch worden ze hoog gewaardeerd door hun klanten. Is gebruiksvriendelijkheid en design dan toch niet belangrijk voor het succes van een bedrijf?

Laten we de ballonnen links en rechts van de informatie maar even negeren. 123inkt.nl heeft wat te vieren en dat gunnen we ze natuurlijk van harte. Maar zelfs als je die ballonen negeert zie je een pagina volgestouwd met informatie, logo’s en links.

Zo maakten we websites in 2002, denk ik dan.

Toen hadden we het idee dat we bezoekers keuzes moesten geven, veel keuzes. Dat ze zelf moesten bepalen welke informatie ze zochten en in welke volgorde ze deze tot zich wilden nemen. En dus gooiden we de homepage vol met links en banners.

Dat was toen al een vergissing. Anno 2016 is dat idee helemaal achterhaald. Het ontwerp van een website moet immers in dienst staan van de communicatie met je klant. En dan moet je onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken. In een fysieke winkel beginnen immers ook niet alle verkopers tegelijk tegen de klanten te schreeuwen.

In het land van webdesign is het afgelopen jaren steeds gebruikelijker geworden om websites te ontwerpen waarin informatie gedoseerd aan de bezoeker wordt gepresenteerd. Eerst de kernboodschap, dan de uitwerking van die boodschap. Dat alles verspreid over pagina’s met veel witruimte, veel ruimte voor beeld. Kijk maar eens op awwwards.com, waar een overzicht is te zien van de beste websites. En daar zit geen pagina bij waar zoveel links op staan als op de startpagina van 123inkt.

Wat dat betreft kijk ik altijd met bewondering naar de websites die het wel aandurven om hun design tot de kern terug te brengen.

De zoekmachine van Google is daarvoor natuurlijk al jaren een goed voorbeeld. Eén veld om je termen in te vullen en rechtsboven wat links naar meer informatie en applicaties. De pagina is verder leeg.

Of bijvoorbeeld de website van askwonder.com. Een website waar je vragen kunt stellen. Expert onderzoekers gaan dan voor je op zoek naar antwoorden. Enter your question, dat is eigenlijk het enig wat de website je vraagt. Met voorbeelden van vragen die je kunt stellen. Meer niet. Geen informatie over de betaling - want natuurlijk moet je voor deze dienst betalen. Geen hinderlijke banners of reclame-uitingen. Dit is wat we doen, dit waar we goed in zijn, dat is wat de website uitstraalt.

Askwonder is geen webshop. Toch is het interessant om de principes van dit ontwerp toe te passen op websites voor verkoop: een pagina bevat alleen die informatie die echt nodig is.

Het is vreemd dat die versimpeling zich nog niet heeft doorgezet in het ontwerp van webwinkels.

Juist voor conversie is het van belang dat de bezoeker zo gericht mogelijk wordt geholpen en niet verdwaalt in links en banners. Zeker als die bezoeker alleen maar een cartridge wil bestellen.

Eigenlijk is het heel simpel voor zo’n winkel als 123inkt. Het is geen website waar je lekker ‘cartridges gaat snuffelen’. De meeste klanten zullen doelgericht op zoek gaan naar een cartridge, een nieuwe printer bestellen of bijvoorbeeld vragen stellen over een bestelling of betaling. Dat zijn drie knoppen op een website. 

Toch zijn er maar weinig webshops die het aandurven om die simpele gedachte als uitgangspunt te nemen in het design van hun webshop. Ze willen hun klanten alles tegelijk laten weten, waardoor deze verzuipen in informatie - in overbodige informatie. Dat ik met iDeal kan betalen wat mij betreft geheel overbodig nieuws. Als ik niet met iDeal kan betalen, dan zet je dat op je homepage. 

Ik weet het. Er zal voorlopig weinig veranderen in het design van de grote webwinkels. De commerciële belangen zijn te groot en iedere marketeer weet dat klanten niet van verandering houden. In ieder geval niet van grote veranderingen

De verandering in het design van webshops komt van de kleine webshops. Webshops die nog geen grote schare klanten hebben. Webshops die zich durven onderscheiden.

Gebruiksvriendelijkheid is conversie. Het enige wat ontbreekt is een platform dat design weer als uitgangspunt neemt. Wij werken er hard aan...